Veilig autorijden met een goede dames zonnebril

dames zonnebril

Veiligheid in het verkeer is belangrijk. Dagelijks gebeuren er veel ongelukken die achteraf gezien gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Het dragen van de juiste dames zonnebril kan bijvoorbeeld sterk bijdragen aan de veiligheid. Op welke manieren draagt een zonnebril bij aan de veiligheid wanneer jij de volgende keer in de auto stapt?

Ontspannen in het verkeer

 

Bij fel tegenlicht of een laaghangende zon knijp je automatisch je ogen halfdicht. Door het binnenkomende licht in de ogen te verminderen, kunnen we het meeste zien. Maar het is geen ontspannen manier van rijden en het is zeker niet veilig om de ogen samen te knijpen tijdens het rijden in de auto. Met een goede dames zonnebril is dit niet nodig. Er komt namelijk niet te veel licht door de glazen heen, waardoor je gewoon ontspannen kunt blijven rijden.

Geen last van ventilatoren of verwarming

 

Er zijn niet veel dingen die zó vervelend zijn als droge lucht. Droge ogen zorgen voor vermoeidheid, maar kunnen op de langere termijn ook zorgen voor flinke hoofdpijn. Wanneer je in de auto zit en je hebt de verwarming of ventilator (zoals de airco) aanstaan, dan wordt er constant droge lucht richting de ogen geblazen. Wanneer je een goede dames zonnebril draagt tijdens het rijden, komt die lucht op geen enkel moment direct in je ogen. Dat betekent dat het veel langer duurt voordat de ogen droog worden. Zo kun je het veel makkelijker volhouden tijdens langere ritten.

Geen verblinding door zon of weerkaatsing

 

Te veel licht is vervelend, maar wanneer je verblind wordt tijdens het rijden, dan is het nog veel gevaarlijker. Een schittering, weerkaatsing of recht in een lamp of de zon kijken, het kan er allemaal voor zorgen dat je even helemaal niets meer ziet. Met een snelheid van vijftig kilometer per uur is dat al levensgevaarlijk. Op de snelweg zorgt het helemaal voor rampscenario’s. Met een goede dames zonnebril met goede glazen is de kans minimaal dat dit gebeurt omdat al het licht eerst door de glazen gefilterd wordt.

Kies de juiste dames zonnebril

 

Ben je op zoek naar een dames zonnebril voor in de auto? Zorg er dan voor dat de brillenglazen breed genoeg zijn. Idealiter kun je door de zonnebril alles zien wat je ook zonder zonnebril ziet. Wanneer het blikveld niet verkleind wordt door de dames zonnebril, dan heb je de bril gevonden die helemaal bij jou past.