babyonboard.nl

Zwangerschapskwalen verhelpen

voedingssupplementen

Gefeliciteerd! Een kleine op komst. Was het gepland of een welkome verrassing? Wat het ook is, je gaat een spannende tijd tegemoet. Maar nog voordat je jouw kleine wolk vast kan houden, ga je de komende negen maanden door een rollercoaster van ervaringen, emoties en hormonen. Ja, ja de zwangerschap is nog maar het begin. Natuurlijk is het een ervaring om nooit te vergeten. In deze blog vertel ik je daarom hoe ik me goed voelde tijdens mijn zwangerschap. Voeding en beweging is namelijk het halve werk. Wel moet ik er even bij zeggen dat ik en mijn kindje niet lijden aan ziektes of iets dergelijks.

Eten voor twee

Met een baby in je buik zul je extra veel moeten gaan eten. Je moet nu immers twee mensen voeden. Goed, de baby heeft niet evenveel nodig als een volwassene. Desondanks moet hij of zij er nog van groeien. Alle extra voedingsstoffen worden dus gewaardeerd. We weten allemaal dat we gezond en gevarieerd moeten eten, maar dat is gewoon lastig. De supermarkten liggen vol met allerlei lekkers die jouw naam roepen. En geloof me, de hunkeringen naar bepaalde snacks worden gedurende een zwangerschap alleen maar erger. Het is daarom belangrijk dat je wel voldoende van alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit kun je aanvullen met voedingssupplementen.

Extraatjes

Ik gebruikte bijvoorbeeld tijdens mijn zwangerschap verschillende voedingssupplementen. Ik zal niet iets zomaar aanraden en adviseer je ook sterk om altijd eerst langs te gaan bij jouw arts om te overleggen of je het nodig hebt en zo ja, welke. Ik gebruikte voor de zwangerschap al extra vitamine D en een multivitamine tablet. Ik ben namelijk een slechte en kieskeurige eter. Guilty as charged. Dat wil echter niet zeggen dat ik erg oplettend ben als het gaat om mijn gezondheid. Het klinkt weliswaar tegenstrijdig en stiekem is dat het ook. Door extra vitamines en mineralen via voedingssupplementen binnen te krijgen, vulde ik in ieder geval netjes mijn tekorten aan. Ik leerde tijdens mijn zwangerschap ook nieuwe dingen eten (door hunkeringen naar vreemde combinaties). Zo werden de voedingssupplementen een extra boost bovenop de stoffen die ik al binnenkreeg. Daarnaast ging ik extra vaak naar buiten en probeerde ik verschillende zwangerschap sporten om in beweging te blijven.

Waarom extra?

Door regelmatig naar buiten gaan, sporten en extra voedingsstoffen in te nemen, voelde ik me tijdens mijn zwangerschap goed en fit. Natuurlijk had ik ook zo nu en dan last van ochtendmisselijkheid. Natuurlijk dartelde ik lang niet iedere dag door een weiland vol madeliefjes, neuriënd tegen het kindje in mijn buik. Maar doordat ik gezond was, voelde ik me het grootste deel van mijn zwangerschap prettig. Hierdoor kon ik me goed focussen op hoe gezegend ik was.

Mobiele versie afsluiten