babyonboard.nl

De e-bike: minder traditionele fietsen op de weg

e-bike

Een e-bike verschilt in principe niet bijzonder veel met de traditionele fiets. Qua uiterlijk dan! Een e-bike is in principe multifunctioneel. Je kunt er namelijk gewoon op fietsen, maar je kunt tevens de elektrische motor gebruiken ter aandrijving. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om de ondersteuning van de motor te gebruiken bij het trappen. Zo is het net alsof je altijd de wind in de rug hebt! Geen wonder dat de e-bike alsmaar populairder wordt in Nederland. Door regen fietsen terwijl je (op een of andere manier) altijd tegenwind hebt is geen pretje.

De traditionele fiets van de troon gestoten

Dat maakt de e-bike bij uitstek zo bijzonder. Dat je heerlijk kunt fietsen, maar tegelijkertijd zonder moeite (en zonder zweet!) op je bestemming aankomt. De e-bike is de afgelopen jaren overigens erg hard in populariteit gestegen. In 2016 was de helft van alle nieuw gekochte fietsen een e-bike. Dat komt doordat dit type fiets multifunctioneel is, maar tevens in prijs niet veel verschilt van de gewone fiets. Waarom dan nog een normale fiets kopen, terwijl je ook een e-bike kunt rijden? Voor veel mensen is de elektrische fiets een ‘lui’ alternatief voor de fiets.

Accu van de e-bike

Online kun je allerlei verschillende soorten, maten en merken e-bikes aanschaffen. Een heel belangrijk puntje van dit type fiets is echter de accu waar de elektrische motor op draait. De accu van de fiets is namelijk de grootste factor in de grootte van de actieradius van de fiets. Of in andere woorden: hoe lang je er mee kunt fietsen voordat je de accu weer op moet laden. Het verschilt per fiets en per accu hoelang en hoe ver je er mee kunt rijden voordat je weer moet opladen. Het is wel zo dat een accu gemiddeld een levensduur heeft van vijf jaar.

Een nieuwe fiets kopen

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende elektrische fietsen. Dus hoe vind je nou de juiste voor jou? Dat verschilt uiteraard per persoon. Het is natuurlijk belangrijk dat je tevreden bent met het uiterlijk van de fiets, dat het frame goed stevig is en dat de fiets binnen je budget past. Nu kost een nieuwe elektrische fiets ongeveer evenveel als een nieuwe gewone fiets, dus dat is geen punt om lang over na te denken. Op internet kun je je in ieder geval al uitstekend oriënteren voordat je naar de winkel gaat om een aankoop te doen. Hopelijk ben je hierdoor goed geïnformeerd over e-bikes!

Mobiele versie afsluiten